Salat med jordbær, chevre og basilikumvinaigrette
Vil du ha en ny vri på sommersalaten? Prøv denne friske kombinasjonen: jordbær, kremet chevre og en hjemmelaget basilikumvinaigrette! Alle ingrediensene finner du hos Coop Mega.
Ingenting smaker sommer som søte jordbær – og i denne salaten får de spille hovedrollen. Kombinert med myk chevre og en frisk basilikumvinaigrette blir det en nydelig balanse mellom søtt, salt og syrlig. En enkel og smakfull rett som passer perfekt som tilbehør til grillmaten.
Ingredienser
200g ferske jordbær
1stk agurk
1/2 stk rødløk
200 g ruccola
100 g chevre
50 g pinjekjerner eller valnøtter
Basilikumvinaigrette
1 potte basilikum
1 ts dijonsennep
1 ss balsamicoeddik
1/4 stk sitron
1 dl extra virgin olivenolje (evt. litt mer)
1 klype salt
1 klype pepper
Fremgangsmetode
Oppskriften er nok som hovedrett til to, eller sidesalat til fire stykker.
Start med å dele jordbærene i to eller fire. Skjær agurken i tynne bånd ved hjelp av en ostehøvel eller grønnsaksskreller. Finhakk rødløken.
Bland det sammen med ruccola i en stor salatbolle. Smuldre chevre over salaten.
Rist pinjekjerner i en varm og tørr panne til de er gylne. Pass på så det ikke svir seg! Hell over salaten.
Basilikumvinaigrette
Legg til side et par basilikumblader til topping. Ha resten av bladene over i en foodprocessor sammen med dijonsennep, balsamico og en sitronskvis. Kjør glatt mens du heller i olivenolje til du har ønsket konsistens på vinaigretten.
Smak til slutt til med salt og pepper.
Vend vinaigretten inn i salaten, topp med et par basilikumblader og server sammen med grillmat.
Original oppskrift fra Coop finner du her